Thursday, March 01, 2007


Døde dyr

Det er min påstand, at mennesker synes det er en bestialsk handling at slå et levende væsen ihjel. Derfor har mange religioner indført rituelle slagtninger. Her tænker jeg først og fremmest på jødedom og islam.
Hos naturfolksreligioner ser man mange steder det samme. Grønlænderne gav noget af sælen tilbage til havet for ikke at gøre havkvinden vred. Lignende ritualer i forbindelsen med slagtning ser hos den oprindelige befolkning i både Amerika og Australien.
Det korte af det lange: det er en bestialsk handling at slå noget levende ihjel, og derfor indføre man et lille religiøst ritual for at legitimere det. for har man taget dyrets liv i Guds navn, så er der ingen ko på isen.
Her forholder det sig anderledes, vi har ikke gode gamle Gud med i billedet, og det er måske en af mange forklaringer på, at vores kød er lyserøde klumper i lufttætte plastikbakker, mens hele og halve dyr slagtet i Guds navn hænger til skue i halalslagterens vindue. Det er Gud der gør forskellen.
På billedet ses de indledende forberedelser til hvad der ender med at være en sprængt gås med krydderurte- og oliven fyld. Se det færdige resultat, eller nogen af de mange flotte billeder Ane har taget her.

No comments:

The translator.

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)