Friday, March 02, 2007


Viralpræsidenten

USA’s forhåbentlig kommende præsident hedder Barack Obama
han er en dybt sympatisk demokrat, og han er sort.
Obama har oprettet en profil på Facebook.com, og på den måde er han blevet en del af et community, det i februar 07, havde 17 millioner medlemmer. Det er fortrinsvis studerende der har profiler på facebook, og på den måde har Obama fået en masse opmærksomhed og omtale i dette segment. Om han rykker videre til andre communities vides ikke, men hvis Obama bliver USA’s næste præsident, så tøver jeg ikke med at påstå at det var hans virale kampagne der gjorde udslaget.
Vi krydser fingre i ventetiden.

Thursday, March 01, 2007


Døde dyr

Det er min påstand, at mennesker synes det er en bestialsk handling at slå et levende væsen ihjel. Derfor har mange religioner indført rituelle slagtninger. Her tænker jeg først og fremmest på jødedom og islam.
Hos naturfolksreligioner ser man mange steder det samme. Grønlænderne gav noget af sælen tilbage til havet for ikke at gøre havkvinden vred. Lignende ritualer i forbindelsen med slagtning ser hos den oprindelige befolkning i både Amerika og Australien.
Det korte af det lange: det er en bestialsk handling at slå noget levende ihjel, og derfor indføre man et lille religiøst ritual for at legitimere det. for har man taget dyrets liv i Guds navn, så er der ingen ko på isen.
Her forholder det sig anderledes, vi har ikke gode gamle Gud med i billedet, og det er måske en af mange forklaringer på, at vores kød er lyserøde klumper i lufttætte plastikbakker, mens hele og halve dyr slagtet i Guds navn hænger til skue i halalslagterens vindue. Det er Gud der gør forskellen.
På billedet ses de indledende forberedelser til hvad der ender med at være en sprængt gås med krydderurte- og oliven fyld. Se det færdige resultat, eller nogen af de mange flotte billeder Ane har taget her.

Tuesday, February 27, 2007


Kan vi ikke en gang for alle aflive det misforståede udsagn om at det ikke handler om udseende. For det gør det. Det handler måske ikke kun om udseende, men det er det, det handler mest om.
Vi drages af det smukke, og vi vil selv være smukke. Sådan er det, og sådan har det altid været. Det eneste der ændre sig, er selve skønhedsidealet.
Selv Platon havde sine problemer med at forklare, hvorfor de unge smukke drenge i bystaten ville knalde med Sokrates.
Det var ikke nok at sige at det ville de bare, det ville simpelthen undre læseren, eller i hvert fald de læsere der er bekendt med, at Sokrates var grim. At nogen vil knaldes af en grim mand kræver en forklaring. Og sådan har det været lige siden.

Hvorfor ville nogen knalde med Don Juan? Fordi hans forførelsesteknik var sublim. Hvorfor ville nogen knalde med Kong Christian den Fjerde? Fordi han var en rig mand. Hvorfor ville de unge drenge knalde med Sokrates? Fordi han var en magtfuld mand. Hvorfor vil nogen knalde med Amin Jensen?


Drengene på billedet er helt sikkert dem man først ville ringe til, når der er knas med computeren. Det er muligvis dem man vil ringe til hvis man, uvist af hvilke årsager, ville vide hvor der var tilbud på dåseravioli. Men der er ikke mange, hverken drenge eller piger, der ringer til drengene på billedet når trykket skal lettes. De knalder ikke, for der er ingen der vil knalde med dem, og forklaringen er, at de er grimme. Det er synd for dem, men kom nu, det er ikke grund nok til at holde fast i myten om, at udseendet ikke betyder noget. For det gør det.

The translator.

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)