Wednesday, January 24, 2007


Så bliver der fremover mulighed for at svine med go samvittighed. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ifølge denne
artikel, vil SAS tilbyde deres kunder muligheden for at betale en miljøafgift. Afgiften modsvarer den mængde CO2 man lukker ud på sin rejse. I praksis betyder det, at en returbillet fra København til Stokholm bliver 17kr dyrere. De 17kr bliver så investeret i et miljøvenligt projekt i et udviklingsland. Du sviner verden til for 17kr, og det skal du så betale tilbage. Din samvittighed er ren, og tanken er at miljøet med tiden også bliver det.
Mulighederne er mange, tænk over det, snart kan man køre rundt i sin store firhjulstrukne møgspand af en to tons slæde på gule plader, uden at hjemsøges af den forfærdelige og efterhånden helt fladtrykte samvittighed. Vi skal tænke på at bag de tonede ruder i hver eneste benzinsluger sidder et forpint menneske. Forpint af dårligsamvittighed over at være et miljøsvin. Men det lysner i øst, som man sagde en gang, det lysner, snart vil denne stadigt voksende gruppe af medmennesker være i stad til at betale en miljøafgift der modsvare det svineri de laver. Snart vil samvittighedens tyngde blive løftet fra deres skuldre.
Så næste gang du kører på cykelstien og de tonede ruder i en firhjulstrukken benzinsluger på gule plader rulles ned og et karseklippet hoved råbende spørger dig om du har svært ved at trække luften helt ned i lungerne, så husk på, at inden under dette store pumpede solariebrune og tribaltatoverede bryst der banker et hjerte af guld. Her er nemlig tale om et medmenneske der har støttet et projekt for vedvarende energi, et sted i et udviklingsland ikke langt fra dig.

No comments:

The translator.

Do you want to read my blog, but do not understand danish - this is your rescue ;)